top of page

Din fotograf 

Mitt namn är Monika och det är jag som står bakom kameran i Ateljé Mukka.


Barn har alltid funnits i mitt liv. Jag har mindre syskon och är en mamma.

Redan som en liten flicka bestämde jag mig att jobba med små barn.

Idag är barn min fotopassion och samtidigt ett yrke - jag jobbar även som förskollärare.

Mitt äventyr med fotografi började just på förskolan. Med min första systemkamera försökte jag fånga unika stunder, skratt och glädje, härliga leenden och tårar hos mina förskolebarn.

Tack vare mina allra yngsta busungar fick jag också smeknamnet Mukka.

De kunde helt enkelt inte säga Monika:)


Under de senaste åren lyckades jag uppfylla mina drömmar

och förvandla min hobby och passion till ett jobb.

Idag driver jag Ateljén Mukka och med en kamera i handen känner jag mig lycklig.

Jag har valt att specialisera mig på barn och familjefotografering med inriktning på nyföddfotografering. Jag försöker få mina bilder lite utanför det vanliga och i mitt fotoarbete lägger jag hela mitt hjärta. Med min kamera dokumenterar jag dina minnen, dina känslor, dina barn och relationer, din nyfödda bebis och din familj precis som ni är. Äkta och unika. Jag ser till att varje ögonblick förevigas med artistiska bilder. Min passion för att skapa genuina bilder såväl som att locka fram ett leende på allas läppar säkerställer att resultatet alltid blir av högsta kvalitet.


Du vet säkert att ett fotografi har förmågan att föreviga ett enda ögonblick för alltid, vilket gör det så speciellt och värdefull. Därför strävar jag efter att varje bild jag tar på ditt barn eller på din familj blir en bild som du vill spara för evigt. Jag skapar bilder som kommer att ge dig glädje att titta på och minnas. Bilder som kommer att leva i generationer framöver. 

Tack för att du är här och överväger mig som din framtida fotograf.

min fotografiska stil

Den utvecklas hela tiden. Jag hittar någonting nytt i varje fotografering. Varje nytt barn och familj, varje blygt leende och härligt skratt,

varje solstråle och vind i ditt hår ger mig inspiration att förvandla de magiska stunderna till vackra och personliga bilder. 

Äkta känslor

Min stil är personlig. Och den är äkta.

Mina bilder förmedlar känslor. Din kärlek till dina barn och familj och lyckan att vara tillsammans, din nyfödda bebis första leende och ditt barns äkta glädje och underbara skratt. Jag fångar ögonblicken, uttrycken och detaljerna som förvandlas till din egen historia i vackra album, tavlor och fotoböcker. Med fint ljus, pastellfärger och varma toner skapar jag enkla, naturliga bilder som passar din familj, ditt hem och ditt sätt att leva.

Ta en titt i min portfolio

nyföddfotografering

barnfotografering

familjefotografering

bottom of page